Andrei Tchmil (22 januoari 1963 in Khabarovsk (toune Sovjet-Unie, nu Moldoavië)) is in 'n tyde koereur ewist. En is buutn Rus, oek Oekraïener en Moldoaviër ewist. In 1998 is 'n toene Belg ekomn. Voen België et 'n in Plouay in Vrankryk bykan 't weireldkampioenschap ewonn, juuste vôorn de mete en ze nem epakt en Romans Vainsteins (e Let) kwaam toune weireldkampioen.

Andrei Tchmil

Tchmil wos surtout goed at 'n nie ol te vele omoge gienk, e wos bykan ossan goed in de Vlamsche koersn, woa dat 'n mêestol êen van de grotste concurrentn wos van Johan Museeuw. En et de twêe Vlamsche klassiekers (de Rounde van Vloandern en Paris-Roubaix) ewonn.

In 2002 is 'n estopt achter dat 'n gin contract mi krêeg by Lotto. En adde ze boovnbêen ebrookn in de Driedoagse van De Panne. En is toune nog werekêerd in de Rounde van België, woa dat 'n de latsn rit wonne en ezô ze carrière schône kuste ofsluutn.

Achter dat 'n estopt wos me koersn, is 'n oundermêer ploegleider ewist by Chocolade Jacques. In 2006 is 'n minister van sport ekommn in Moldoavië, zounder mei te doen met de verkieziengn.

Êrelyste bewerkn

Klassiekers bewerkn

  • Weireldbekerklassement (1999)

Ander koersn bewerkn