Belgium Ypres Westhoek Rally

De Belgium Ypres Westhoek Rally of ouk wel De 24 Eurn van Yper is een van de gekendste rally's van België. Dat is oois begunn in de joarn 60 met e klene rallysprint en een bitje met e kee is 'n egroeid tout wuk dat 'n nu is.

Sedert middn de joarn 70 is 't e toprally in 't Europees Kampioenschap en 't ende de joarn 90 en ze etracht voun in 't Weireldkampioenschap te groaken. Dadde en is toun nie elukt, moar 'n dag va vadoage zyn ze doa were actif mei bezig en in 2007 maktn ze deel uut va 'n IRC, e voorloper van e nieuw soorte weireldkampioenschap. De menschn die dat organiseern, woarn tout januoari 2008 verenigd in A.C. Targa Florio, woavan da 't clublokoal in de Kolleblomme up de Grote Mart in Yper is. Op 7 januoari kwam 't nieuws de Targa Florio 't faillisement anevroagd adde.

WinnoarsBewerken

't Zyn 3 pilootn die 'n rally 4 keirs ewonn en, ollemoale Belgn (Patrick Snijers, Robert Droogmans en Gilbert Stapelaere). Freddy Loix et ol 11 keirs ewonn, en Danny Colebunders, als co-piloot van Snijers en Princen zat al 5 keers in 't winnende team.

  • 2019 - Breen/Nagle

Externe koppeliengeBewerken