Discuusje:Trappist Westvleteren

Ik weet niet of het helemaal koosjer is wat ik deed. Dit artikel zou in 't Vleters moeten geschreven worden. Als die variant al bestaat. Daarom heb ik er voorlopig "Poperiengs" van gemaakt. Omdat dit, als buurgemeente, toch heel dicht in de buurt komt. Ik wil gewoon vermijden dat er, voor dit lokaalgebonden onderwerp, héél exogene invloeden binnensluipen die raar aandoen. Ga ik mijn boekje te buiten? Of niet? De vraag is natuurlijk: wààr ligt de grens? Enfin, stof voor discussie. En als een meerderheid vindt dat ik te ver ging: dan haal ik de regionale template weer weg. --Astro 10:40, 30 ogustus 2007 (UTC)

Westvleteren zelfs in de Wall Street Journal! bewerkn

Artikeltje gekopieerd van de website van Focus-WTV: ('k è gen tyd vo te "vertoaln" ...)

Wall Street Journal bespreekt Westvleteren

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal heeft in zijn weekendeditie een lijvige reportage gewijd aan het Belgische trappistenbier Westvleteren. De krant gaat onder meer na hoe een Belgische abdij de grote vraag naar bier kan verzoenen met haar religieuze levenswijze en waaraan het bier zijn succes te danken heeft.

"Westfleteren is beste bier"

De Wall Street Journal brengt ook een vergelijking en toelichting bij de zeven (zes Belgische en een Nederlands) trappistenbieren. Hoewel de verkoop van bier een bloeiende handel is geworden, zien de monniken dat niet zo. "We verkopen bier om te leven, en niet omgekeerd", zegt broeder Joris in de krant. Twee Amerikaanse websites, Rate Beer en Beer Advocate bestempelen de sterkste variant van de drie bieren van Westvleteren als het beste bier ter wereld. "Het is zonder twijfel de Heilige Graal van de bieren", aldus Remi Johnson, manager van the Public House, een bar in Boston waar Westvleteren op kaart staat maar zelden te krijgen is.

Schaarste zorgt voor groeiende vraag

Toch is de hype rond Westvleteren volgens sommige liefhebbers geboren uit de schaarste van het bier. "Het is een erg goed bier", zegt Jef van den Steen, auteur van het boek 'Trappist, het bier en de monniken'. "Maar het doet me een beetje denken aan de filmster waarmee je naar bed wil omdat ze onkrijgbaar is, terwijl je vrouw er zeker zo goed uitziet", besluit hij.

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren werd gesticht in 1831 en brouwt bier sinds 1839. De jaarlijkse productie bedraagt 4.000 hectoliter.

(bron: Belga)

Terugkeren naar de pagina "Trappist Westvleteren".