Gent-Wevelgem 1998

Gent-Wevelgem 1998 is de 60ste keir dat de koers Gent-Wevelgem verreedn is. Op 8 april 1998 moetn de coureurs 208 kilomeiters ryen, in goe were zounder wind. De start is egeevn in 't Citadelpark in Gent. Frank Vandenbroucke wint de koers.

Verloop bewerkn

De wedstryd is lange eslootn. 't Is moar op de twidde beklimmieng van 'n Kemmelberg da de grôte coureurs nunder roern. Vandenbroucke springt weg en we krygen e kopgroep van 33 coureurs. Op minder of 30 kilometers probeern Nico Mattan, Gianluca Bortolami en Carlo Bomans weg te geroakn. Moa de ploeg van Mario Cipollini, die rap sprint, oalt nunder were.

Op 20 kilometers van 't ende springt Nico Mattan nog e ki weg. Lars Michaelsen goat d'rachter en Frank Vandenbroucke, ploegmoat van Mattan by Mapei, goat achter. De drie ryen goed t'ope. Moar oe dichter da ze komn van 'n arrivée, oe mêer da Mattan en Vandenbroucke wegspriengn. Michaelsen weirt nem, moar olmetteki is 't er te vele an: Frank Vandenbroucke doet e jump in 'n latstn kilometer, en de winnoare is ekend.

Uutslag bewerkn

plekke coureur land tyd
1 Frank Vandenbroucke   België 208 km in 5 eurn 06', gemiddeld 40 km 784m ter eure.
2 Lars Michaelsen   Denemarkn
3 Nico Mattan   België
4 Andrei Tchmil   België op 30"
5 Laurent Desbiens   Vrankryk
6 Erik Zabel   Duutsland
7 Henk Vogels   Austroalië
8 Peter Van Petegem   België
9 Jeroen Blijlevens   Holland
10 Fabio Baldato   Itoalië