Hoofdmenu openen
Luc Van Lierde

Luc Van Lierde14 april 1969 in Brugge) es e Belgische triatleet.

Toen dat ie den êesten kêe de Iron Man in Hawaï won, de mêest prestiguezn triatlon ter weireld, wos 't ie den êesten Europeoan die doarin sloagde. 't Oogtepunt van ze carrière lag in de twidden elft van de joarn '90, loater es't 'n deur sponsorprobleemn en blessure wad ip den achterground gerakt.

PalmaresBewerken

  • 1990: vierden ip 't weireldkampioenschap kwarttriathlon
  • 1995: vice-weireldkampioen triathlon
  • 1995: vice-Europees kampioen kwarttriatholn
  • 1996: Europees kampioen kwarttriathlon
  • 1996: vice-weireldkampioen kwarttriathlon
  • 1996: vice-weireldkampioen triathlon
  • 1996: winnoare Iron Man in nen recortyd
  • 1997: weireldkampioen triathlon
  • 1999: winnoare Iron Man

OnderscheidingnBewerken

Externe koppeliengeBewerken