Luna Twist is de opvolger van Once More. Alain Tant en Filip Moortgat wonnen met Once More de eerste Humo's rockrally. Na 2 jaar trokken ze naar Gent en begonnen een nieuwe groep met 2 extra muzikanten: Dirk Blanchart en drummer Dirk Vangansbeke. Een jaar later veranderde ze hun naam van Once More naar Luna Twist.

Hun eerste single Tom & Jerry was een flop, maar opvolger African time was een schot in de roos, een nummer dat ook in het buitenland in de smaak viel. In 1982 volgde er een debuutalbum met buiten 'African time' ook 'Look out' en 'Decent life'. Het album wordt nog steeds beschouwd als een van de best afgewerkte albums ooit in België.

Nadat een Europees succes uitblief, kwamen er nog enkele singles, maar in 1983 ging de groep toch ter ziele. Artistieke meningsverschillen werd als reden opgegeven.

Alain Tant bleef zingen en werd later vooral studiozanger. Filip Moortgat trad vooral met Jo Lemaire op en Dirk Blanchart begon een solocarriere. Maar geen van allen haalde jammer genoeg nog het succes van Luna Twist...

Na 25 jaar kwam er een reünie in 2008, met de drie nog overblijvende originele leden Dirk Blanchart, Alain Tant en Filip Moortgat (drummer Dirk Vangansbeke kwam om het leven bij een auto-ongeval in 1999) aangevuld met twee nieuwe muzikanten op drums en synthesizers.