Ofbeeldienge:Wapen van Noord-Holland.svg

Ofbeeldienge in een ôgere resolutie(SVG-bestand, nominaal 440 × 634 pixels, bestandsgrootte: 3,29 MB)

Dit bestand is afkomstig van Wikimedia Commons en kan ook in andere projecten gebruikt worden. De bestandsbeschrijvingspagina wordt hieronder weergegeven.

Beschrijving

Wapen
InfoField
Deutsch: der Provinz Nordholland, Niederlande,
genehmigt am 23. Mai 1907
English: the province of North Holland, the Netherlands,
granted 23 May 1907
Français : de la province de la Hollande-Septentrionale, Pays-Bas,
concédé le 23 mai 1907
Nederlands: de nederlandse povincie Noord-Holland,
verleend 23 mei 1907
Blazoenering
InfoField
Deutsch: „Geteilt; vorn in Gold ein blaugezungter und -bewehrter roter Löwe (Holland); hinten pfahlweise zwei hersehende gehende goldene Löwen, begleitet von fünf liegenden ebenfalls goldenen Schindeln (Westfriesland); über dem Ganzen eine fünfblätterige goldene Krone.“
English: “Per pale or and azure; I a lion rampant gules, armed and langued azure, II seme of horizontally placed billets or, two lions passant guardant in pale of the same. The shield is crested by a coronet of five leaves or.”
Nederlands: Gedeeld; I In goud een leeuw van keel, getongd en genageld van azuur (Holland); II in azuur, bezaaid met liggende gouden blokjes, twee gaande en aanziende leeuwen van hetzelfde, boven elkaar geplaatst (Westfriesland); het schild gedekt met een vijfbladige gouden kroon.”
Blazoeneringsbron
InfoField
Datum 23 mei 1907
date QS:P571,+1907-05-23T00:00:00Z/11
Kunstenaar
InfoField
Povincie Noord-Holland
Bron Noord-Holland: Vlag en wapen in eps formaat (Vlag en wapen),
converted to PDF and edited by ludger1961 (talk)
Toestemming
(Hergebruik van dit bestand)
Wapen van een Nederlands overheidslichaam

Deze afbeelding is een wapen van een (voormalig) Nederlands overheidslichaam; zoals een gemeente, provincie, waterschap of bisdom. Deze wapens staan geregistreerd in het officiële register van de Hoge Raad van Adel [1], en was/wordt gebruikt door het desbetreffende overheidlichaam aan wie het wapen per Koninklijk Besluit is verleend. Het is iedereen toegestaan een afbeelding van het wapen te gebruiken, zolang aan enkele voorwaarden is voldaan, zie de Ministeriële circulaire memo MinBiZa (Dutch).

Volgens de Nederlandse wetgeving het gebruik van een wapen is dus vrij toegestaan en daarom in het publiek Domein. Iedereen kan een wapen tekenen (op papier of electronisch) in zijn/haar eigen stijl gebaseerd op de beschrijving van het Koninklijk Besluit. Een dergelijk wapen geldt als het wapen van het overheidslichaam en kan ook zo genoemd worden binnen de restricties van bovenstaande circulaire. Echter, op iedere afzonderlijke tekening ligt auteursrecht van de maker van die tekening. Gebruik van een dergelijke tekening vereist dus toestemming van de rechthebbende; de tekenaar, niet het overheidslichaam.

Deutsch | English | Nederlands | +/−

Andere versies
SVG ontwikkeling
InfoField
 
De broncode van dit SVG-bestand is deugdelijk.
 
Dit wapen is gemaakt met Inkscape.

Bestandsgeschiedenisse

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie27 nov 2008 04:11Miniatuurafbeelding voor de versie van 27 nov 2008 04:11440 × 634 (3,29 MB)Ludger1961{{nl|Wapen van de nederlandse povincie Noord-Holland :''Gedeeld; I In goud een leeuw van keel, getongd en genageld van azuur (Holland); II in azuur, bezaaid met liggende gouden blokjes, twee gaande en aanziende leeuwen van

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.

Globaal bestandsgebruik