Hoofdmenu openen

Ria Scarphout, pseudoniem van Arlette Paepe, (Uutkerke, 31 januoari 1930) is een West-Vlamsche dichteresse.

CarrièreBewerken

Ria Scarphout studeerde an 't Instituut vo Journalisten in Brussel. Ze wierd leroaresse in dictie en voordrachtkunste.

In 1959 begost ze met de verzenbundel 'Boven de tuinen'. Ze schrêef ook novellen en romangs.

In 1960 krêeg ze de prys van de provincie West-Vloandern vo poëzie en in 1961 de Aragoniaprys.

Gedichtn van eur zyn vertoald in 't Duuts, Frans en Servo-Kroatisch.

BibliografieBewerken

  • Boven de tuinen (1959)
  • Gordel en sluiter (1962)
  • De blauwe tram (1962)
  • Twee blauwe soldaatjes (1965)
  • De marsmannetjes (1966)
  • De clown en de geisha en andere verhalen (1967)
  • De drempeltrein (1968)
  • Dag, Bietel (1971)
  • Prosit, proza, poëzie (1972)
  • Potdommetje (1987)
  • Geologische gedichten (1988)