Tommaso Portinari: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
 
De Medici woarn de belangrykste geldschieters van de [[Bourgondische ertoogn]] en in 1466 eurdn ze ‘t [[Hof Bladelin]] in Brugge dat de ''Banco de Medici'' wierd. Loater kochtn ze ‘t.
’t Patriciërsuus wierd round 1440 gebouwd deur de belangryke Brugsche figeure Pieter Bladelin, êen van de schatbewoarders van de [[Orde van et Gulden Vlies]]. [[Piero di Cosimo de' Medici|Piero de’ Medici]], de zeune van [[Cosimo de' Medici den Oudn|Cosimo de' Medici]], liet nog e vleugel bybouwn. Portinari weunde doa van 1479 tout 1497.
 
In 1450 was Angelo di Jacopo Tani filioalhouder in Brugge en Tommasso Portinari was eest z’n assistent. Cosimo de’ Medici e noois vele vertrouwn in Portinari g’ed. Mor achter z'n dôod en achter enigte intriges pakte Portinari in 1465 Tani ‘s platse. Tani vertrok in 1467 no de Medici-bank van [[Londn]] en werkte van doaruut tegoare met de bank van Brugge. Portinari bleef filioalhouder tout in 1478. Je gink failliet deur de grôte lêniengn an [[Karel den Stoutn]] en [[Maximiliaan I|Maximiliaan van Oostnryk]]. In 1497 vertrokt ’n definitief uut Brugge.