Brèinienge: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
VolkovBot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: zh:布雷德内
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 48:
Van ol de stemmn (in 2006) en de [[SP.a|sossen]] der 58,1 %; de [[CD&V|kalloten]] 18,4 %; 't [[Vlaams Belang]] 12,6 %; de [[VLD|liberaaln]] 5,4 %; 't Kartel van [[Groen!|de groenn]] mê [[Spirit]] 4,6; en Vital 0,7 %.
 
De socialisten en ook nog e Vlamsche Volksvertegenwoordiger in 't Vlams Parlement, die in Brèènienge weunt, [[Jacky Maes]]. Je zit ie ook al joaren in de polletiek. J'is ook (zesde) scheepn van financies en voorzitter van 't O.C.M.W. en oendervoorzitter van 't Vlams Parlement. Juste gelik de burgemèèster et 'n ook e board. Vroeger zein ze teegn Jacky en Willy: "''de twi boardn''".
 
Den èèste scheepn is nu [[Jacques Deroo]], die vroeger oltyd de menschen voe niet no 't stad voerde met oedjoarsaavnd en j'etaad ie vroeger ook e soorte van e televiesjepost op 't internet, [[TV-Brèènienge]]. Je zietzaag em overaal me ze kamera. Nu etn doa gelik gin tied mi voorn. J'is ie scheepn van oopnboare werkn en ook van oenderwys, kultuur, biblioteek, toeristezakes, oentwikkeliengssamenwerkienge en otonoom gemèèntebedryf (A.G.B.). By de nieuwe kiezinge aatn ie dudelik de mèèste voekeurstemmn.
De twidde scheepn is [[Steve Vandenberghe]]. Da's e joenge gast die in 't oenderwys stoat en j'is ie scheepn van ruumtelikke ordenienge, stedebouw, personil, ekonomie, bevolkienge en burgerlikke stand. Volges da't schynt zoetn ie de volgendn burgemèèster wordn.