Woaterholle: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 10:
 
==Geschiedenisse==
In ded'elfste twiddneeuwe elftwas Brugge uutgegroeid tout e commercieel center van deEuropees 12eniveau. eeuwe wierdIn Bruggedie deurperiode ewas kanoalde verboundnnateurlikke metverbindienge ‘tvan [[Zwin]],Brugge woame datde erzêe ebegunn bevoarboarete zêegeuleverzandn. ountstoanMor wasin achter1134 veranderde de Vlamsche kustvlakte deur e [[Duunkerke III#Stormvloed van 1134|stormvloed]]. vanD’r 1134was e diepe bevoarboare zêegeule ountstoan, ’t [[Zwin]]., die liep tout in [[Damme]].
 
Damme aad in 1180 stadsrechtn gekreegn van [[Groaf van Vloandern|groaf]] Filips van den Elzas en doa wierd de marchandise van de zêescheepn overgeloadn in klêne bôotn, die in ‘t center van Brugge kostn geroakn langs de Langereie, de Spegelreie en de Kroanreie. Da was ton e stik van de riviere de Reie.
In de twiddn elft van de 12e eeuwe wierd Brugge deur e kanoal verboundn met ‘t Zwin.
Damme aad in 1180 stadsrechtn gekreegn van [[Groaf van Vloandern|groaf]] Filips van den Elzas en doa wierd de marchandise van de grôte zêescheepn overgeloadn in klêne bôotn, die in ‘t center van Brugge kostn geroakn langs de Langereie, de Spegelreie en de Kroanreie. Da was ton e stik van de riviere de Reie.
 
In de 15e eeuwe kostn de grôte scheepn mo tout Sluus mi voarn deur de verzandienge van ‘t Zwin en wierd Sluus de vôorhoave van Brugge.