Margaretha van York: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
'''Margaretha van York''' (Fotheringay Castle, [[3 meie]] [[1446]] – [[Mecheln]], [[23 november]] [[1503]]) was ’n dochter van Richard van York en Cecily Neville, en de zuster van twi Ingelsche keuningn, Edward IV en Richard III.
 
In 1468, an eur 22 joar, stak ze ‘t Kanoal over vor in de [[Nederlandn]] de derde vrouwe te wordn van [[Karel den Stoutn]], ertog van [[Bourgondische Ertoogn|Bourgondië]]. D’n [[9 juli|neegnstn juli]] [[1468]] trouwde ze in [[Brugge]]. (D'intrede van Karel en Margaretha is olle 5 joar in Brugge erdacht in de [[Gouden Boomstoet]]).
Z’aan gin kinders mo Karel, die dertien joar ouder was of zy, aad ’n dochter van z’n twidde vrouwe Isabella van Bourbon: [[Maria van Bourgondië]]. Maria was ton elf joar oud en ze kwam vree goed overeen met eur stiefmoeder. Ip politiek vlak aad Margaretha ’n positievn invloed ip ’t contact tusschn eur vint Karel en eur broere Edward IV.
==Karel den Stoutn sneuvelt==
Regel 28:
Z’eet ’n importente rolle gespeeld in de Nederlandn en surtout in de stad Mecheln. D’ountvangstzoale van eur hof in de Keizerstroate is nog bewoard.
 
Ze stierf in [[1503]] korts achter dat eur stiefkleenzeune Filips were was van Spanje. Z’ee gelukkig z’n dood in [[1506]] nie mee meegemakt. Z’is begroavn in de Mechelsche Minderbroederskerke.
 
[[Categorie:Istorisch personage van de Nederlandn]]