Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

561 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
::Dus dan mag ik er het volgende uit concluderen: rond de 12e eeuw verhuisde de graaf van Vlaanderen van het Steen (waar hij samen met het Brugse Vrije verbleef?) naar de Love (toen nog een houten constructie). Aan het begin van de 14e eeuw verhuisde de graaf naar het Prinsenhof (toen nog maar een gewone grafelijke residentie) en kwamen de Bourgondische hertogen in de Love wonen. In de 15e eeuw verhuisden ook de Bourgondische hertogen naar het Prinsenhof (hetwelke ze grondig uitbouwden) en verhuisde het Brugse Vrije van het Steen naar de Love (hetwelke ze in 1555 volledig aankochten). In de 16e eeuw kwam op de plaats van de Love het Landhuis van het Brugse Vrije. Juist? Of interpreteer ik het nu nog verkeerd? [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 11:36 (UTC)
:::Ik stel voor van, zoals ik, veel naar de bibliotheek te gaan en er veel over te lezen ;-). Vooral als je data wilt veranderen zonder het te vragen :-). Volgens wat ik gelezen heb, klopt alles over het verblijf van de graven van Vlaanderen, maar de rest niet. Het Brugse Vrije bevond zich eerst ''naast'' het Steen (zie hoger), maar dat was pas veel later. Ze trokken pas in de love als de graven al weg waren. De Bourgondische hertogen leefden ook later. De verhuis naar het Prinsenhof gebeurde al vóór de tijd van de Bourgondische hertogen.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 18 nov 2008 15:20 (UTC)
::::Lezen doe ik veel, wees gerust, maar over deze details heb ik nog niet veel teruggevonden. Excuus voor het snelle veranderen; gelukkig kun je in Wikipedia ook snel terugdraaien ;-)
::::Maar maw, alles van mijn voorstelling hier wat hoger klopt dus, behalve dat het Brugse Vrije ''in'' het Steen huisde en ze er mogelijks samen met de graven zaten. En waar zetelde het Brugse Vrije dan vóór het naar naast het Steen verhuisde? De Brugse kasselrij bestond namelijk al van rond het jaar 1000... Gr, [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 18 nov 2008 16:47 (UTC)
1.078

bewerkingen