Grôte Markt (Brugge): verschil tussen versies

196 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
 
==Geschiedenisse==
[[Ofbeeldienge:Sint-Janskerk Brugge - België (24).jpg|thumb||Reksounder: ''Kooren Marckt of Groote Marckt'', boovnmet de Sint-Christoffelkerke. Boovn: de ''Visch Marckt'',. reksounderLienksounder: de''Spinola Sint-ChristoffelkerkeReye'' (Marcus Gerards, 1562)]]
De Brugsche markt trok van in de 10e eeuwe ol vele volk en round 1200 wierd d’êeste internationale joarmarkt g’houdn.
 
Van de vismarkt ip de markt is ter ol sproake van in 1396. De vis wierd doa verkocht en ‘t ambachtshuus van de visverkopers, nu ''La civiere d'Or'', stound an de nôordkant van ‘t pling, dichte by de [[Sint-Christoffelkerke (Brugge)|Sint-Christoffelkerke]], die nu nie me bestoat.
Nog in 1709 wierd er ip de markt e sôorte vismyne van yzer gebouwd, die in 1745 tegoare met de vismarkt no de [[Broamberg]] verhuusde, en de Koornmarkt kwam no de markt.
 
Volgns de koarte van Marcus Gerards was die verhuus ol gebeurd in 1562.
Volgns de koarte van Marcus Gerards, zogezeid van 1562, was die verhuus ol gebeurd. Ip de koarte stoat ook de ''Spinola Reye''. Mor in 1562 was ter nog gin sproake van ''Ambrosio Spinola'' (1569-1630) en was ’t nog de Spegelreie.
 
Ip de markt wierdn d’r in den tyd grôte evenementn, steekspeeln en tornooin g’houdn mor ook wierdn d’r terechtstelliengn uutgevoerd, die e grôot publiek trokkn.
4.469

bewerkingen