Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

412 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
::::Bakkersrei begod. Ik dacht dat die rei geen specifieke naam had, maar dus toch. Had daar nog nergens iets over teruggevonden. Dan resten er voor mij nu nog een drietal reitjes zonder naam: het korte aftakkingetje van de Bakkersrei richting Groeningemuseum, het reitje dat thv het Wijngaardplein aftakt richting Katelijnevest en oa onder de Arsenaalstraat loopt, en het reitje tussen het Minnewater en de Kapucijnenrei. Moest je die namen (als die er zijn) ooit achterhalen... :-) [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 8 dec 2008 21:48 (UTC)
::::Edit: dat reitje aan Groeninge zou de Eekhoutrei zijn. En dat aftakkingetje aan het Wijngaardplein ''of'' dat aan het begijnhof richting Kapucijnenrei is misschien ook nog onderdeel van de Bakkersrei? [http://www.bruges.be/internet/nl/content/files/reglementen/Toerisme/vaartochten.pdf Hier] staat namelijk dat de Bakkersrei loopt vanaf Minnewaterpark/Katelijnevest, en [http://demeersen.brugsebuurten.be/0nzebuurt/Ligging/Reinamen hier] is duidelijk een afbeelding te zien van het reitje tussen het Minnewater en de Kapucijnenrei... [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 9 dec 2008 08:37 (UTC)
:::::Dat is inderdaad een stuk van de Eekhoutrei, die vroeger doorliep langs de Eekhoutabdij en overonder de Eekhoutstraat aan de Garenmarkt, en uitkwam in 't Pandreitje. Ik weet niet of de vertakking van de Bakkersrei naar de Katelijnevest aan het Wijngaardplein een naam heeft of ook Bakkersrei zou heten.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 9 dec 2008 09:33 (UTC)
::::::Ik las nu dat dat reitje aan Groeninge, waar vroeger de Eekhoutrei verder liep, nu ook de Groeningerei genoemd wordt:
::::::De Eekhoutabdij ligt middenin het bouwblok dat begrensd is door de huidige Eekhoutpoort aan de gelijknamige straat, de Groeningerei en de gedempte Eekhoutrei die onder de straat doorliep tot aan het eveneens gedichte Pandreitje.--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 11 dec 2008 16:18 (UTC)
 
== Brugge ==
4.469

bewerkingen