Discuusje gebruker:Pastel: verschil tussen versies

1 byte toegevoegd ,  11 jaar geleden
k
:::::::Dus het reitje tussen de Bakkersrei en het Pandreitje waren eigenlijk 2 reitjes (elk de helft): de Groeningerei, die nu nog bestaat, en de Eeckhoutrei, die nu gedempt is? [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 11 dec 2008 20:08 (UTC)
::::::::Volgens mij was het vroeger 1 rei: De Eekhoutrei, en zijn ze na de demping het overgebleven stuk 'Groeningerei' beginnen noemen. Maar ze gebruiken ook nog 'Eekhoutrei'. Ik weet niet welke benaming nu de juiste is. Misschien zijn ze wel allebei goed ?--[[Gebruker:Pastel|Pastel]] 11 dec 2008 21:59 (UTC)
:::::::::Mja, 't wat vreemd. Bij Google krijg ik 4 resultaten als ik zoek op "Eekhoutrei". 1 van die 4 ([http://www.bruges.be/internet/nl/content/files/reglementen/Toerisme/vaartochten.pdf deze]) zegt dat de Eekhoutrei loopt van het huis 14 in de straat Groeninge (dus vlakbij de aftakking van de Bakkersrei) en loopt tot aan het St. Andreasinstituut. Als ik zoek op "Groeningerei", krijg ik maar 1 resultaat, nl. dat dat jij ookalook al had gevonden van het VIOE. Als ik zoek op Ee'''c'''khoutrei, dan krijg ik [http://books.google.be/books?id=eDSXBjtZG-MC&pg=PA37&lpg=PA37&dq=Eeckhoutrei&source=web&ots=Z7KSUtJCAv&sig=kzcy6X0rTasGQb7RmQ-ZVKSsBV0&hl=nl&sa=X&oi=book_result&resnum=1&ct=result#PPA38,M1 dit] resultaat; misschien ook eens de moeite om wat te bekijken. Maar dat zal voor morgen zijn... Hier is alleszins wél ook sprake van de Eekhoutrei en nergens van de Groeningerei... Groeten, [[Gebruker:Wikifalcon|Wikifalcon]] 12 dec 2008 01:36 (UTC)
 
== Brugge ==
1.078

bewerkingen