Grôte Markt (Brugge): verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  12 jaar geleden
D’r wierd ook beslist van dichte by, an 'n ôostkant van de markt, e [[Woaterolle]] te bouwn over de reie, die ton nog deure liep langs de markt. De Woaterolle was ‘n overdekte los- en ipslagplekke woa dan de bôotn die van Damme kwoamn, under productn kostn uutloadn. Vo da de Woaterolle d’r stound wierd er an de reiekoaie ip de markt in oopn lucht gelost en geloadn.
 
Van de vismarkt ip de markt is ter ol sproake van in 1396. De vis wierd doa verkocht en ‘t ambachtshuus van de visverkopers, nu ''La civiere d'Or'', stound an de nôordkant van ‘t pling, dichte by de [[Sint-Christoffelkerke (Brugge)|Sint-Christoffelkerke]]. In 1709 wierd er e sôorte yzern vismyne gebouwd, die nuin nie1745 metegoare bestoatmet de vismarkt no de [[Broamberg]] verhuusde. De Koornmarkt kwam ton no de markt.
Nog in 1709 wierd er ip de markt e sôorte vismyne van yzer gebouwd, die in 1745 tegoare met de vismarkt no de [[Broamberg]] verhuusde, en de Koornmarkt kwam no de markt.
 
Volgns't Is wel eignoardig dan d'r ip de koarte van Marcus Gerards, zogezeiduut van1562 noamn stoan woa dat er in 1562, wasnog diegin verhuussproake olvan gebeurdwas. Ip de koarte stoat ookde Koornmarkt ol ip de ''Spinolamarkt Reye''.en Morde inVismarkt 1562ol wasip terde nogBroamberg. ginD'r sproakestoat vanook ''Spinola Reye'' en ''Ambrosio Spinola'' (1569-1630)is enmo wasgeboorn ’tin nog1569 de Spegelreie(1569-1630).
 
Ip de markt wierdn d’r in den tyd grôte evenementn, steekspeeln en tornooin g’houdn mor ook wierdn d’r terechtstelliengn uutgevoerd, die e grôot publiek trokkn.
4.469

bewerkingen