Jakobinessen: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
nieuw blad: '''Jakobinessen''' of dominicanessen zyn klôosterzusters. In 1284 krêegn vier zusters: de gezusters Heymesoete en Sibilia van Dam, Margarita van Ghendt en Christina van Yper, e klêen...
 
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Jakobinessen''' of dominicanessen zyn klôosterzusters. De [[dominicoann]] wierdn soms 'Jacobynn' genoemd noa ‘t St.Jacobusklôoster in Parys, dat êen van hunder êeste klôosters was.
 
In 1284 krêegn vier zusters: de gezusters Heymesoete en Sibilia van Dam, Margarita van Ghendt en Christina van Yper, e klêen huus in [[Assebroeke]] ip de plekke ''Inghelendale''. Doar ountstound hunder klôoster.
 
Binst ‘t generoal Kapittel van de [[domincoann]] in [[Rysel]] in 1293, wierdn ze definitief anveird in de Orde van Sint-Dominicus en erkend ols nieuwe abdye.
 
Surtout in de 15e en de 16e eeuwe was d’abdye belangryk en ze krêegn materiële steun van de [[groaf van Vloandern|groavn van Vloandern]]. Van d’abdye ''Ten Jacoppinessen ter Inghelendale by Brucghe'' bestoat ollêne nog d’ingangspôorte, e stik van de kapelle en e dubbel hoevegebouw.