Wikipedia:Café: verschil tussen versies

1.261 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
:::: Da 't ol gein woar is. Da wyder wél nog West-Vlams (goan) lêern a nuze jounges. :) --[[Gebruker:Astro|Astro]] 24 feb 2009 17:18 (UTC)
:::::En at de kinders 't ol nie lêern van under ouders, ôrn ze 't wel ip de speelplekke. [[Gebruker:Tbc|Tbc]] 24 feb 2009 19:07 (UTC)
:::::: Ik zoe et volgende willn zeggn (Sorry voo't Nederlands ;-) ): "Ik denk dat het nog zo geen vaart zal lopen met het verdwijnen van het West-Vlaams. Ik heb zelfs het gevoel dat het dialect van onze provincie de laatste jaren een nieuw elan gekregen heeft. Waar het in de 80er en 90er jaren bon ton was om op het West-Vlaams neer te kijken - ook in de eigen streek - lijkt de taal nu een soort cult-status bereikt te hebben. Denken we maar aan de vele nieuwe muziekgroepen, zoals Gésman, Preuteleute, Westvlams Gemiengeld Vintekoor en Het Zesde Metaal, die West-Vlaams als voertaal gebruiken. En ook op het internet heeft het West-Vlaams zijn stek gevonden: vele Facebook groepen hebben als thema de West-Vlaamse taal (en bij uitbreiding West-Vlaanderen), en de West-Vlaamse wikipedia is ondertussen een begrip geworden. Het West-Vlaams is uitgegroeid tot dé gevoelstaal, oftewel de taal waarin je best nuances kan leggen en gemakkelijk je gevoelsleven kan benoemen, terwijl het Nederlands meer en meer enkel als louter functionele taal ervaren wordt, bijvoorbeeld op de werkvloer. Neen, ik zie het niet zo somber in."
:::::: O't'er commentaar es, geirne zêre, wan 'k zoe't vanoavend nog willn verzendn --[[Gebruker:D-rex|D-rex]] 24 feb 2009 19:15 (UTC)
8.893

bewerkingen