Wikipedia:Café: verschil tussen versies

16 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
k
k (→‎Vroage van de Krant van West-Vlaanderen: Tijs en Lander nog vergeten)
:::::: Ik zoe et volgende willn zeggn (Sorry voo't Nederlands ;-) ): "Ik denk dat het nog zo geen vaart zal lopen met het verdwijnen van het West-Vlaams. Ik heb zelfs het gevoel dat het dialect van onze provincie de laatste jaren een nieuw elan gekregen heeft. Waar het in de 80er en 90er jaren bon ton was om op het West-Vlaams neer te kijken - ook in de eigen streek - lijkt de taal nu een soort cult-status bereikt te hebben. Denken we maar aan de vele nieuwe muziekgroepen, zoals Gésman, Preuteleute, Westvlams Gemiengeld Vintekoor en Het Zesde Metaal, die West-Vlaams als voertaal gebruiken. En ook op het internet heeft het West-Vlaams zijn stek gevonden: vele Facebook groepen hebben als thema de West-Vlaamse taal (en bij uitbreiding West-Vlaanderen), en de West-Vlaamse wikipedia is ondertussen een begrip geworden. Het West-Vlaams is uitgegroeid tot dé gevoelstaal, oftewel de taal waarin je best nuances kan leggen en gemakkelijk je gevoelsleven kan benoemen, terwijl het Nederlands meer en meer enkel als louter functionele taal ervaren wordt, bijvoorbeeld op de werkvloer. Neen, ik zie het niet zo somber in."
:::::: O't'er commentaar es, geirne zêre, wan 'k zoe't vanoavend nog willn verzendn --[[Gebruker:D-rex|D-rex]] 24 feb 2009 19:15 (UTC)
:Perfect! Ik stel inderdaad ook vast dat de taal van de West-Vlaamse jeugd in sms-jes en networkingsites als Facebook en Netlog West-Vlaams is en geen standaard Nederlands. [[Gebruker:Tbc|Tbc]] 24 feb 2009 19:57 (UTC) (note: zelf werk ik bij digitale kaartenmaker Tele Atlas in Gent en de taal op de werkvloer is 100% West-Vlaams (naast Engels) - het West-Vlaams is zelfs sterker dan ik zelf ooit sprak tijdens mijn jeugd in West-Vlaanderen - blijkbaar is er een tendens bij ontheemde West-Vlamingen bij elkaar ''vo geweune te klappn'' - de meest noaste collega's zyn van Tielt, Woumen, Brugge, Veurne, Kortemark en Roeseloare - mynen boas is van Koksyde :-) )
8.530

bewerkingen