Jan Van Eyckplatse: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
link
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 26:
Ten nôordn van de Jan Van Eyckplatse ligt de Spanjaardstroate, woa dat ’t noatiehuus van de Castilioann stound, en de Spoansche loskoaie. An den overkant van ’t woater stound ’t Augustynnklôoster, woa da verschillige verênigiengn van vrimde commercantn ounderdak krêegn.
 
An d’Oosterlingenplatse in ’t Krom Genthof stoat ’t [[Oosterliengnhuus]] of ''Domus Osterlingorum'', ’t noatiehuus van de Duutsche [[Hanze]], indie BruggeOosterliengn genoemd wierdn. De’t DuutschersIs wierdnin Oosterliengn1442 genoemdgebouwd en loater vervangn deur e nieuwbouw. ’t Oosterliengnhuus is één van ''De zeven wonderen van Brugge'' (ca.1560) deur Pieter Claeissens den Oudern, te zien in ‘t [[Bagynof (Brugge)|BagynofBegynhof]].
 
Ten ôostn van de Jan Van Eyckplatse an d’Iengelsche under noatiehuus an de Spegelreie. ’t Domus Anglorum dateert verzekers van ’t ende van de 14e eeuwe en van 1574 tout 1585 was ’t de residentie en ’t consuloat van d’Iengelsche wullecommercantn. In 1767 wierd ‘t verkocht an de Jezuïetn, die d’r e klêen college inrichtegn. In de 20e eeuwe was ‘t e Keuninklik Lyceum vo meisjes en loater achter de fusie e basisschole. Nu is ’t e vormiengsschole vor anderstoalign.