Rysselendemeulne: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
sp, stijl, ...
Regel 1:
[[ofbeeldienge:Rysselendemolen1.jpg|thumb|Rysselendemeulne]]
De '''Rysselendemeulne''' in [[Ardoye]], is een type stjinnstêenn bergmeulne ipgericht in 1767 en 't wok een beschermd munument. In de meulne ist er ne restaurang en ne tea-room, de meulne is gerestaureerd gewist en kan were groan moaln. De meulne bevindbevindt em iptip 't drukke kruspuntkruuspunt van den N37 en den [[N50]] [[Brugge]]-[[Kortryk]]. N'eigenoare vo 't moment is Paul Van Gierdegom.
 
== Geschienisse ==
De meulne is gebouwd gewist in 1767 in updracht van Frans David. In 1855 beslisten zinzyn erfgenoamn opip dezelfde plekke ne bakstjinbriekne bergmeuln te zetnzettn. DoaractherDoarachter wisselde de meulne een poar kjirskêers van eigenoare en vanafvan 1926 vôors werd de meulne wé vele gebruktgebruukt. In 1969 kwamt de meuln intin 't bezit van ne kunstenoare van [[Kuurne]] die de meuln inrichtte as weuninge en atelier. Paul Van Gierdegom pakte de meuln over in 1999.
 
== Dag van vandoage ==
De meuln is iederen dag toegankelik van ten 11 tottout ten 10 22's euroaves. Der is wok ne tea-room en restaurang in da dageliks dagschotels en lunches anbiedt. VlakbieVlakby ist er wok ne bed and breakfast me 5 koamers.
 
== Externe koppelienge ==
* [http://www.rysselendemolen.be/ www.rysselendemolen.beEign site van de Rysselendemeulne]
 
[[Categorie:Ardôoie]]