Adalolf van Boulogne: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 11:
'''Adalolf van Boulogne''', ook Adelulf, Adalulf, in ‘t Frans Adalolphe en in ‘t Latyn Adalolphus, († [[933]]), was groaf van Boulogne van [[918]] tout [[933]].
 
J’is genoemd achter zyn overgrôotvoader langs moeders kant, den Ingelschn keunink Æthelwulf van Wessex. Æthelwulf, ook Aethelwulf of Ethelwulf en in ‘t Oud Ingels Æþelwulf, wil zeggn ‘Edeln Wolf’.
 
Adalolf was de zeune van [[Boudewyn II van Vloandern|Boudewyn II]] en Ælfthryth (of Elfrida) van Wessex en de broere van [[Arnulf I van Vloandern]].
Regel 17:
Achter den dôod van zyn voader in 918 kwamt ie groaf van Saint-Pol, Boonen (Boulogne) en Terwoan en krêegt ‘n de ryke Sint- Bertynsabdye.
 
In 926 wierd Adelolf deur hertog Hugo den Grôotn, hertoggroaf van Parys en voader van Hugo Capet van Frankryk, nonoar Adelolfs familie in Wessex gezoundn, vo te klappn me keunink Æthelstan. Je most doa ’t huwelik regeln vorvan Hugo memet Æthelstan ’s zuster Eadhild regeln.
 
Achter Adalolfs dôod in 933, miek zyn broere Arnulf I van Vloandern hem mêester van zyn bezittiengn in ’t noadêel van Adalolfs zeuns, die nog te jounk woarn.