Grôte Markt (Brugge): verschil tussen versies

80 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Van de vismarkt ip de markt is ter ol sproake van in 1396. De vis wierd doa verkocht en ‘t ambachtshuus van de visverkopers stound an de nôordkant van ‘t pling, dichte by de [[Sint-Christoffelkerke (Brugge)|Sint-Christoffelkerke]]. In 1709 wierd er e sôorte yzern vismyne gebouwd, die in 1745 tegoare met de vismarkt no de [[Broamberg]] verhuusde. De Koornmarkt kwam ton no de markt.
 
Ip de marktD’r wierdn d’rip inde den tydmarkt grôte evenementn, steekspeeln en tornooin g’houdn mor ook wierdn d’r terechtstelliengn uutgevoerd, die e grôot publiek trokkn.
't Is wel eignoardig dan d'r ip de koarte van Marcus Gerards uut 1562 noamn stoan woa dat er in 1562 nog gin sproake van was. Ip de koarte stoat de Koornmarkt ol ip de markt en de Vismarkt ol ip de Broamberg. D'r stoat ook ''Spinola Reye'' en ''Ambrosio Spinola'' is mo geboorn in 1569 (1569-1630).
terechtstelliengn, die e grôot publiek trokkn.
 
't Is wel eignoardig dan d'r ipIp de koarte van Marcus Gerards uut 1562 stoan d'r noamn stoan woawoavan dat er in 1562 nog gin sproake van was. IpDe de koarteKoornmarkt stoat de Koornmarkt ol ip de markt en de Vismarkt ol ip de Broamberg. D'rEn stoatde ooknoame ''Spinola Reye'' enbestound ook nog nie, want ''Ambrosio Spinola'' is mo geboorn in 1569 (1569-1630).
Ip de markt wierdn d’r in den tyd grôte evenementn, steekspeeln en tornooin g’houdn mor ook wierdn d’r terechtstelliengn uutgevoerd, die e grôot publiek trokkn.
 
Da komt deurda d’ofbeeldiengn nie ofkomstig zyn van d’oorsprounkelikke koperploatn, mo wel van e lithogroafische kopie uut 1900.
[[Ofbeeldienge:Belfort Brugge.jpg|thumb|D’olletorre van Brugge]]
 
4.469

bewerkingen