Grôte Markt (Brugge): verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  11 jaar geleden
k
D’êeste olle ountstound round 1220 ols verkoopplatse van de marchandise van de commercantn. ‘t Woarn klêne gebouwn in hout an de zuudkant van de markt en round 1240 kwamt er ‘n uutgebreider gebouw met ‘n houtn torre. Mor in 1280 wierd ‘t vernield deur e brand en z’herbouwdn ‘t in stêen round 1291.
 
D’r wierd ook beslist van dichte by, an 'n ôostkant van de markt, e [[Woaterolle]] te bouwn over de reieReie, die ton nog deure liep langs de markt. De Woaterolle was ‘n overdekte los- en ipslagplekke woa dan de bôotn die van Damme kwoamn, under productn kostn uutloadn. Vo da de Woaterolle d’r stound wierd er an de reiekoaieReiekoaie ip de markt in oopn lucht gelost en geloadn.
 
Van de vismarkt ip de markt is ter ol sproake van in 1396. De vis wierd doa verkocht en ‘t ambachtshuus van de visverkopers stound an de nôordkant van ‘t pling, dichte by de [[Sint-Christoffelkerke (Brugge)|Sint-Christoffelkerke]]. In 1709 wierd er e sôorte yzern vismyne gebouwd, die in 1745 tegoare met de vismarkt no de [[Broamberg]] verhuusde. De Koornmarkt kwam ton no de markt.
1.078

bewerkingen