Lodewyk den Hakkeloare: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
linkfix
Regel 38:
Achter zyn dôod volgdn zyn twi oudste zeuns hem ip. Ze woarn mo 15 en 13 joar oud. Provence wilde ze nie ols ipvolger en ze koozn [[Boso van Provence]] (gin Karolienger), die ‘t keuninkryk [[Bourgondiërs|Lêger-Bourgondië]] (of ''Cisjuranië'') stichtte, en je liet hem uutroepn tout keunink.
 
De Karolingische keuningn [[Lodewyk III van ÔostOost-Francië|Lodewyk dende Joungn]] van ÔostOost- en Lodewyk III en Karloman van West-Francië kwoamn nu overêen vor under gevecht vo Lotharingn te stoppn. Ze zoun azo sterker stoan teegn Boso en ook teegn de [[Vikings]] die ’t land were begostn ounveilig te moakn.
 
Ze kwoamn in 880 tegoare in Ribemont en ze bevestigdn in ’t [[Verdrag van Ribemont]] dat ’t stik van Lotharingn, dat achter ’t verdrag van Meerssen in 870 by West-Francië gekommn was, nu ook by ÔostOost-Francië kwam. Lodewyk dende Joungn verschoof azo zyn grenze no ’t Westn.
 
‘t Was de latste verdêlienge van ‘t [[Frankisch Ryk]] en die grenze tusschn Frankryk en Duutsland blêeft de reste van de Middelêeuwn bykan ounveranderd.