Lodewyk den Hakkeloare: verschil tussen versies

5 bytes verwijderd ,  11 jaar geleden
linkfix
(linkfix)
Achter zyn dôod volgdn zyn twi oudste zeuns hem ip. Ze woarn mo 15 en 13 joar oud. Provence wilde ze nie ols ipvolger en ze koozn [[Boso van Provence]] (gin Karolienger), die ‘t keuninkryk [[Bourgondiërs|Lêger-Bourgondië]] (of ''Cisjuranië'') stichtte, en je liet hem uutroepn tout keunink.
 
De Karolingische keuningn [[Lodewyk III van ÔostOost-Francië|Lodewyk dende Joungn]] van ÔostOost- en Lodewyk III en Karloman van West-Francië kwoamn nu overêen vor under gevecht vo Lotharingn te stoppn. Ze zoun azo sterker stoan teegn Boso en ook teegn de [[Vikings]] die ’t land were begostn ounveilig te moakn.
 
Ze kwoamn in 880 tegoare in Ribemont en ze bevestigdn in ’t [[Verdrag van Ribemont]] dat ’t stik van Lotharingn, dat achter ’t verdrag van Meerssen in 870 by West-Francië gekommn was, nu ook by ÔostOost-Francië kwam. Lodewyk dende Joungn verschoof azo zyn grenze no ’t Westn.
 
‘t Was de latste verdêlienge van ‘t [[Frankisch Ryk]] en die grenze tusschn Frankryk en Duutsland blêeft de reste van de Middelêeuwn bykan ounveranderd.
4.469

bewerkingen