Woatnberg: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MarnixR (discuusjeblad | bydroagn)
nieuw blad: De '''Woatnberg''' (Frans: ''Mont Watten'') is een heuvel in de Franse Westhoek van Frans-Vloandern in 't nôordn van Vrankryk teegn Woatn. De Woatnberg is êen van de [[...
 
MarnixR (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''Woatnberg''' (Frans: ''Mont Watten'') is een heuvel in de [[Franse Westhoek]] van [[Frans-Vloandern]] in 't nôordn van [[Vrankryk]] teegn [[Woatn]].
De Woatnberg is êen van de [[getuugnheuvelsgetuugnheuvel]]s in de streke, gelik ounder andere de [[Kemmelberg]], de [[Katsberg]], de [[Rôonberg]], de [[Kasselberg]] en de [[Kluusberg]].
 
Up den berg stoat er een torre, een overbluufsel van een abdy uut de 15<sup>e</sup> êeuwe. De poaters van d' abdy hielpn by 't drogeleggn van de moerassn van Audomarois. De berg was vrê strategisch geleegn. De Romeinschen weg tusschen [[Boulogne-sur-Mer]] en [[Kassel]] liept ol langs dien berg. Derachter kwaam naamn de Spanjoardn, d' Iengelse en uutendelik the Fransn bezit van den berg. Den abdy wierd ounder Lodewyk XIV in de 17<sup>e</sup> êeuwe versterkt, moa binst de Franse Revolutie vernield, en ollêene de torre vleef over, omdat 't een herkenniengspunt was voa de zeevoarders]].