Arnulf I van Vloandern: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
links
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
links
Regel 27:
Vo zyn groafschap te kunn uutbreidn had ‘n kunn profiteern van de conflictn vo de macht in West-Francië tusschn [[Karel den Simpeln]] en [[Robert I van West-Francië|Robert I]].
 
In 922 han bepoalde edeln w.o. Herbert II van [[Vermandois]] gerevolteerd teegn Karel den Simpeln en z’han Robert I, broere van [[Odo I van West-Francië|Odo I]] gekrôond tout keunink. Den 15stn juni 923, in de Slag van Soissons, is Robert I gesneuveld, mo Karel den Simpeln wierd gevangn gezet en ze verkoozn [[Rudolf I van West-Francië|Rudolf I]] tout nieuwn keunink van West-Francië.
 
Arnulf had êest de [[Karoliengers|Karolienger]] Karel den Simpeln gesteund in de slag van Soissons en loater Rudolf I teegn de Deenschn Viking [[Rollo]], de stamvoader van d’hertoogn van Normandië.
Regel 35:
In 936 wierd keunink Rudolf I ipgevolgd deur [[Lodewyk IV van West-Francië|Lodewyk IV van Overzêe]]. ’t Was de zeune van Karel den Simpeln en dus wast er were e Karolienger an de macht. Moar Arnulf kwam in conflict met hem en je most Amiens ofstoan.
 
In 939 gerakte Arnulf in oorloge me [[Willem I van Normandië]]. Den 17stn december 942 wierd er e vergoarienge g’organiseerd vo te klappn over vrede. Ze kwoamn oungewoapnd tegoare in Picquigny ip ’n eilandje in de Somme. Moar achter dat iederêen weg was liet Arnulf Willem were roepn. Willem die niks ip had en were kwam wierd vermôord.
 
==Vrouwe en jounges==
In 934 ist Arnulf getrouwd met [[Adele van Vermandois]], dochter van Herbert II van [[Vermandois]]. Hunder jounges woarn:
*Elftrude, round 932 geboorn, in 964 getrouwd me Siegfried den Deen, groaf van Guînes
* Hildegarde van Vloandern (934-990), getrouwd round 943 me Dirk II van Holland, groaf van West-Friesland en van 965 groaf van [[Gent]]