Betty: verschil tussen versies

102 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
k
verkiezinguitslag
k (spelling (-Vlaondern +Vloandern))
k (verkiezinguitslag)
'''Betty''' Owczarek (°22 mei 1976, [[Iengelmunstr]]) es zo beroemd in [[Vloandern]] da ze gin achternoame noôdih eit, en da zonder iènihe vorm van talent.
<br>Betty begoste eur carriere als pronte [[biènouwers]]vrouwe in Iengelmunstre. Ze kwam et stienkende beu altid moar tussen de vier meuren van de biènouwerie te moet'n keriotten en vriendelik proberen te zeun met oal die lokoale minschen.
<br>Ze probeerde eut heur meute te ontsnappen deure mee te doen an [[Big Brother]]. Ze wos de mièst iphemerkte dièlneemer an de ièste [[Vlamsen]] [[Big Brother]], een prohramma ip [[Kanaal 2]] in 2000 woarin dat minsn en poar moanden moetn soamenleevn onder het constante oôhe van de camera. Betty, een tot ton onbekend persoantje, werd voôrol iphemerkt voor eur dubbelzinnihe erotisch-getinte ipmerkingn. Een voôrbeeld doarvan was ''piekern'', wa da voo zelfbevredihen stond. Een ander kenmerk wos eur voor sommihen irritante lach, die deur sommihen als heginnik werd beskouwd. Loater ei ze toeheheevn dat eur semi-naief hedoe een bewuste stratehie wos.
* Achter Big Brother ei ze hetracht een zangcarriere ut te bouwn oender de noame Biba Binoche - moa zonder vele succes (of talent). Zeit oek in de [[Playboy]] hestoan.
* In Ingelmunster heit ze nog de café het Lijsternest (een eus van plezier) overgepakt en der ne serieuse noame ip geplakt: "Betty's place".
* Z'is wok geskièdn van heur nen ièsten vint, de biènouwer, z'is ertrouwd en weunt nu in [[Mechelen]]. Betty goa neur nu in de polletiek smietn: ze kriëg in Lier e verkiesboare plekke op e liste va de liberoaln voe de gemiënteroadsverkiezingn.
* In 2006 smeet Betty eur in de polletiek : ze krjeeg in Lier e verkiesboare plekke op de LierMM scheurliste va de liberoaln voe de gemiënteroadsverkiezingn. Z'oat 228 stemmen, moa de partie zelve koste gjeenjeenen zetel an'oak sloan.
 
 
6.865

bewerkingen