Karloman van West-Francië: verschil tussen versies

27 bytes toegevoegd ,  11 jaar geleden
linkfix
(linkfix)
Hunder voader was ook keunink van Aquitanië en Provence gewist. Aquitanië kwam ounder West-Francië, mo Provence wilde de twi zeuns nie ols ipvolger en ze koozn etwien van hunder: [[Boso van Provence]]. Ounder hem wierd ’t keuninkryk [[Bourgondiërs#Lêger-Bourgondië|Lêger-Bourgondië]] (of ''Cisjuranië'') gesticht.
 
Vo sterker te stoan teegn Boso van Provence en ook teegn de [[Vikings]], kwoamn de [[Karoliengers|Karolingische]] keuniengn, [[Lodewyk de Joungn]] van Oost-Francië en [[Lodewyk III van West-Francië|Lodewyk III]] en Karloman van West-Francië, overêen vor hunder gevecht vo Lotharingn te stoppn. Ze kwoamn in 880 tegoare in Ribemont. Ze bevestigdn doa, in ’t [[Verdrag van Ribemont (880)|Verdrag van Ribemont]], dat ’t stik van Lotharingn, dat achter ’t verdrag van Meerssen in 870 by West-Francië gekommn was, nu by Oost-Francië kwam. Lodewyk de Joungn verschoof azo de grenze van zyn keuninkryk [[Oost-Francië]] no ’t westn.
 
‘t Was de latste verdêlienge van ‘t [[Frankisch Ryk]] en die grenze tusschn [[Vrankryk]] en [[Duutsland]] blêeft de reste van de Middelêeuwn bykan ounveranderd.
4.469

bewerkingen