Kinepolis: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Alexbot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: ja:キネポリス
Regel 1:
'''Kinepolis''', of beter '''Kinepolis Group''' es een bedryf da cinemazoaln uutboat.
 
==GeschiedenisseGeschiedenis==
In 1970 zynzijn [[Albert Bert]] en [[Rose Claeys-Vereecke]] begonnbegonnen met een klênenkleine moamaar sjiekenchique cinema met 2 zalen in [[OarelbekeHarelbeke]] met 2 zoalen. 'tHet Vernieuwendevernieuwende was dadat ze alles kostnkonden bediennbedienen met êneneen operateur. Ze probeerdnprobeerden denzelfdndenzelfde truc in het [[Ring Shopping]] in [[Kuurne]]. MoaMaar gingeen êenenkele vanzaal diewas zoalen wierd echt rendoabelrendabel en 'thet project werd gestoptna achtereen 'npaar poarjaar joarnstopgezet.
 
InAls eentweede twiddepoging foase einhebben ze ton drie complexen geopend in [[VloandernVlaanderen]]: de Trioscoop in Hasselt in '721972 met 3, die (loaterlater 7) zoaln;zalen êenzou intellen; [[Kortryk]],vervolgens de Pentascoop, me 5 zoaln in '75; en ook nog êen in [[GentKortrijk]], dedie Decascooptelde (mè5 10 zoaln)zalen in '81.1975; Z'oanen veelals vernieuwendelaatste ideeën,ook surtout deur grôtere cinemacomplexen te willn bouwen die an scherpe kwaliteitseisn moestn voldoen. Een êeste vôorbeeld wosnog de KinepolisDecascoop in [[BrusselGent]], met 2510 zoaln, een fenomenoal aantalzalen in 19881981.
Na het bouwen van deze drie complexen hadden de makers veel vernieuwende ideeën. Eén ven die vernieuwende ideëen was om cinemacomplexen te bouwen die aan scherpe kwaliteitseisen moesten voldoen.
Een eerste voorbeeld daarvan was de Kinepolis in [[Brussel]], die met zijn 25 zalen fenomenaal oogde in 1988.
 
In 2006 gingngingen de twêetwee familjesfamilies uutuit elkoar:elkaar. deDe familie Claeys verkocht olal eurzijn andêelnaandelen anaan externe investeerders.
 
==Nu==