Jan van Eyck: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k The file Image:Eyck_selbst.jpg has been replaced by Image:Jan_van_Eyck_091.jpg by administrator commons:User:Micheletb: ''Exact, or scaled-down duplicate''. ''Translate me!''
Xqbot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: br:Jan van Eyck; cosmetische veranderingen
Regel 2:
'''Jan van Eyck''' (Maaseik?, ca. 1390 –[[Brugge]], [[9 juli]] [[1441]]) was e [[kunstschilder]] uut den êestn elft van de 15e êeuwe en êen van de belangrykste [[Vlamsche Primitievn]].
 
== Zyn leevn ==
Jan van Eyck was êest hofschilder van de groaf van Holland, moar achter diens dôod in 1425 vertrokt 'n no Brugge, woa dat 'n hofschilder en koamerhêre was van [[Filips den Goein]], de machtign [[Bourgondische ertoogn|hertog van Bourgondië]] die zot was van kunst.
 
Regel 10:
Je stierf in Brugge in 1441 en j'is begroavn in de [[Sint-Donaaskathedroale|Sint-Donaaskerke]].
 
== Zyn werk ==
Jan van Eyck makte surtout portrettn en religieuze thema’s.
 
Regel 21:
’t Twidde grotste schilderye is de [[Madonna mè kanunnik Joris van der Paele]], van 1436 ([[Groeningemuseum]] in Brugge).
 
Jan van Eyck was styf g’interesseerd in de mens en de nateure en zyn religieuze symboliek wyst ip zyn uutgebreide kennisse, zyn smoake en kritische zin.
 
Je was den êestn die d'olieverftechniek gebruukte en je beïnvloedde doamee de [[Venetioansche Schole (schilderkunst)|Venetioansche Schole]]. Je was e voorbeeld vor ol de grôte Vlamsche schilders van de 15ste en de 16stee êeuwe en de belangrykste schoakel in d'ountwikkelienge van d'Europeesche schilderkunst.
Regel 34:
{{commonscat|Jan van Eyck}}
 
== Overzicht van zyn bekendste schilderyen ==
*''Veelluik van het Lam Gods'', gebroeders Hubert en Jan van Eyck, 1424-1432, Sint-Boafskathedroale, Gent
*''Madonna in een kerk'', ca. 1426, Gemäldegalerie, Berlyn
Regel 64:
[[ar:يان فان آيك]]
[[bg:Ян ван Ейк]]
[[br:Jan van Eyck]]
[[ca:Jan van Eyck]]
[[cs:Jan van Eyck]]