Donatianus van Reims: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
 
Xqbot (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Anders: fr:Donatien de Reims; cosmetische veranderingen
Regel 2:
'''Donatianus van Reims''' (†[[389]]) was de zeevnstn bisschop van Reims, van 360 tout 389. J’is de patrôonhillign van ’t bisdom [[Brugge]].
 
Volgns e [[legende]] zoun z’hem ols kiend in de Tiber gesmeetn hen, en redde paus Dionysius hem met e woagnwiel me vuuf brandnde keirsn. Doadeure is da zyn attribuut, te zien ip ‘t schilderye [[Madonna mè kanunnik Joris van der Paele]] deur [[Jan van Eyck]], woa dat ’n ip stoat ols patrôonhillign van de [[Sint-Donaaskathedroale|Sint-Donaaskerke]].
 
In de 9ste êeuwe gaf aartsbisschop Hincmar van Reims de bêenders van Donatianus an keunink [[Karel den Kletsn]] van [[West-Francië]], vo z’an zyn schonzeune [[Boudewyn I van Vloandern]] te geevn. Boudewyn gaf z’an ’t klôoster van [[Toeroet|Tourhout]] en ze zettegn ze doar in de kerke. In 864 wierdn ze deur ’t gevoar van de [[Vikings]] verplatst no ’t versterkte Brugge, in de O.L.Vrouwekerke, die loater de noame St-Donaaskerke krêeg.
Ounder [[Arnulf I van Vloandern]] volgdn de monnikn van Tourhout de relikwie no Brugge en vormdn doa de kern van ‘t St-Donaaskapittel.
 
Regel 16:
[[Categorie:Gêestelikke]]
 
[[fr:Donatien (évêque de Reims)]]
[[nl:Donatianus van Reims]]