Valerius De Saedeleer: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  12 jaar geleden
corr. typo + biografie
Geen bewerkingssamenvatting
(corr. typo + biografie)
 
==Leevn en werk==
Valerius De Saedeleer was de zeune van e fabrikant van zêpe. Teegn de gouste van z’n voader gingt ‘n noa de Academie vo Schone Kunstn in [[Gent]] woa dat 'n in contact kwam met 't anarchistisch socialisme. Loater volgdet ie lesse by [[Franz Courtens]] in [[Brussel]]. Je trouwdege in 19891889 in Aalst met Clémentine Limpens.
 
Je weunde êest e poar joar in [[Blanknberge]] en [[Wendune]]. Je was doa by een artistieke groeperinge ''De Zwarte Kat'' tegoare met kunstschilder Jules Gadeyne (1857-1936). Ze kwoamn tegoare in ’t strangecafé ''A la Belle-Vue'' in [[Harendyke]] dat oopng’oudn wierd deur Mietje Gadeyne, de zuster van Jules Gadeyne. Harendyke was één van de favoriete pleksjes van De Saedeleer. J’et er ook nog geweund in ’t dunecafé de ''Bagatelle''. In 1894 et keuniginne Carolina van Saksen in de Bagatelle e schilderye van De Saedeleer gekocht vo 200 fr, e forse somme in dien tyd.
 
==Externe koppelienge==
*[http://userswww.pandoraoscardevos.be/VNJ-Merened/valerius_de_saedeleerkunstenaars/kunstenaars/eerstegroep/vds/pop.htm Biografie]
 
[[Categorie:Vlamsche kunstschilder|De Saedeleer, Valerius]]
 
24.813

bewerkingen