Gemêenteroadsverkiezingn 2006: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sp
k sp
Regel 1:
Om de 6 joar goan de GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn deure, woarbie da de minsn stemmn voo het lokoal niveau, zinde de gemjeentgemêent'n. In 2006 weird'n de GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn gehod'n ip [[8 oktober]] [[2006]]. Voo de verkiezingn weird [[West-Vloandern]] in 8 [[Arrondissement in West-Vloandern | arrondissementen]] ingedêeld. De gemjeenteroadsverkiezingngemêenteroadsverkiezingn zin olsan tôope me de [[Provincieroadsverkiezingn 2006|provincieroadsverkiezingn]].
 
==AlgemjeeneAlgemêene tendensen==
De verkiezingn van 2006 weirden olgemjeenolgemêen gekenmerkd deur de deurbroake van het [[Vlaams Belang]] ip gemjeentelikgemêentelik vlak. De partie ging over hêel [[Vloandern]] een 6.5% voorut, en da wos vôorol te weit'n an de kljeene gemjeentngemêentn, want in de steed'n plaffoneerden ze of gingn ze licht achterut. De [[VLD]] wos de grôote verliezer van de verkiezing, terwijl da [[CD&V]] sterk en [[SP.a]] licht vôorut gingn. [[Groen!]] verloor ôok lichtjes, moar wos toch content omda ze ten ipzichte van 2004 vôorut gingn.
 
In [[West-Vloandern]] woarn der ôok een oantal interessante ontwikkelingn: in [[Ostende]] es [[Jean-Marie Dedecker]] der nie in gesloagd om zin doel te bereik'n, noamelik de mjeerderheid breek'n. Zin verzet, tegen de lokoale partiestrategie in, teegn de soamenwerkienge me de SP.a wos mede verantwôordelik voo zin onslag ut de partie. In [[Kortrik]] eit de [[CD&V]], onder leidinge van [[Stefaan De Clerck]] zin absoluute mjeerderheid verloorn. Aloewel ze goe soamen oan geweirkt me de SP.a van [[Philippe De Coene]] eit de CD&V toch beslist om me de VLD te zitt'n. In veel gemjeentengemêenten ein de CD&V veel in de pap te brokk'n. Zein veel absoluute mjeerderheed'n, en versterk'n die nog dikwils. In [[Wielsbeke]] es 't er een kanse dat et [[Cordon Sanitaire]] deurbrook'n weird: de twjee grôotste partieen: CD&V-[[N-VA]] en WDV ein elk 9 zetels en het [[Vlaams Belang]] 1.
 
== Verkiezingsutslag 2006 ==
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Brugge|Arrondissement Brugge]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Diksmude|Arrondissement Diskmude]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Ippr|Arrondissement Ippr]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Kortrik|Arrondissement Kortrik]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Ostende|Arrondissement Ostende]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Roeseloare|Arrondissement Roeseloare]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Tielt|Arrondissement Tielt]]
*[[GemjeenteroadsverkiezingnGemêenteroadsverkiezingn 2006/Arrondissement Veurne|Arrondissement Veurne]]
 
== Externe koppelienge ==