Roger Vangheluwe: verschil tussen versies

76 bytes verwijderd ,  10 jaar geleden
→‎Levensbesjchrievienge: --> toale + objectiviteit (misbruuk in te plekke van smeirlappery)
(→‎Levensbesjchrievienge: --> toale + objectiviteit (misbruuk in te plekke van smeirlappery))
 
==Levensbesjchrievienge==
GeboornVangheluwe is geboorn in 1936. JesJ'es als licentioat in de theologie en de bybelsche toalen ofgestudeerd, een diploma dattiedat ie an de [[KULeuven]] oaldghoald eitheit. JesJ'es priesterpaster gewyd in Roeseloare ip den 11sn februoari 1963. Als paster eetheet ie verschillende ipdrachten in 't ounderwys het, woarounder professer an het grôotseminoarie van Brugge. In 1984 es 't ie bisjschopbisschop benoemd (in 1985 gewyd).
De bisschop stoeng bekend vo ne geestigoard die koste lachen. Zô eetheet ie als êestn [[België|Belgischen]] bisschop in een tv-quiz meegedoan (Tabel van Mendelejev) en dorachter eetieheet ie nog meegedoan met 't programma ''Zomer-2006'', worin dattiedat ie ook nie stille gebleev'ngebleevn is.
 
Den 23sten van april van 2010 ettiehet ie z'n oentslagountslag ingediend bieby de paus, vor een lange historie van smeirlapperiemisbruuk met een joentjie uut zn eeigeneign familjie, die begost was vo dattiedat ie bisschop was en derachter nog verder geduerdgedeurd êthêt. De paus ê z'n oentslagountslag direct anveird. 't Vatikoan e'd in heel z'n historie, nog noois zo rap 'ereageird. Nog den dag vo z'n oentslagountslag, de negentiensten van april, aathaat ie in Leuven[[Leuvn]] vo de student'nstudentn geprikt en gezeeidgezeid hoe schandolligschandoalig dattiedat ie ol dieda smeirlapperiemisbruuk mê kienders in de katoliekekatholieke kerke voendvound. J'ethet tontoun ook gezeeidgezeid dat smeirlapperiemisbruuk mê kienders vil minder vorenkomtvoorn komt in de kerke dan elders in de moatschappieë.'t Is in de nacht dorachterdoarachter dat z'n familjie, en een poar uereneurn loater z'n misbruuktemisbruuktn kozen, nen emaile-mail no de bisjschoppenbisschoppn van [[België|Balgie]] en no 't Centrum vo kiendermisbruukKiendermisbruuk in de katholieke kerke gesteurdgezoundn ênhên. 't enEn is nie geweet'ngeweetn of datterdat er een verband is tusjschentusschn z'n sjchienhillige preekpreke in LeuvenLeuvn en de coleire van zijnzyn familjie.
 
==Sjchriefsels==
Anonieme gebruiker