FreeBSD: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
DasRakel (discuusjeblad | bydroagn)
artikel vo FreeBSD gemakt, is ol deftig, moet nog ofwerken. (kut er twien SV checkn?)
(geen verschil)

Versie van 10 jun 2010 20:37

FreeBSD is een besteuringssystème. Just gelik de andere BSD's (DragonflyBSD, OpenBSD en NetBSD) ist een van de UNIX-achtigen. FreeBSD èt ni jin doel mo probeert van overol goed in te zen, als desktopcomputer, in droagebare toestelln, mo wok vo servers. Mo praktisch gezien ist vorol gebrukt in servers. FreeBSD word anzien vo een stabil en veilig système en is in da aspect een logische keuze vo servers. BSD is minder gebrukt en bekend dan Linux, vo de gebruker komt et ip tzelfde nere. Zelfs programmas dan gecompileerd zen vo Linux werken in FreeBSD.

Ports Collection

BSD makt behalve van packages lik Linux, wok gebruk van Ports, het groote verschil met packages is dat ports gecompileerd wern wanneer da je ze installeerd, en dus olles in broncode stoat.

PC-BSD

PC-BSD is niet echt een aparte distributie omdat olsan dezelfde updates deurevoert lik FreeBSD, mo ton wel me een andere noame en nen package manager.

BSD Licentie

FreeBSD wierd nateurlijk onder de BSD licentie utgegeven, tvoordeel ten ipzichte van Linux me zin GPL licentie is da je commerciele ofgeleidn meugmoaken en dat meug gebundeld zen met commerciele software. Wuk da ook een nadeel kun zen a je nie wilt dan meesn geld kun verdien an jon code.

Externe koppeliengn