Lêge Landn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k [r2.6.5] robot Erbij: ia:Paises Basse
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 12:
De productie en 'n andel van [[wulle]] èt vo de steejn van de Lêge Landn styf belangryk gewist. Deur dienen [[middelêeuwen|middeleeuwschn]] andel zyn steejn lik [[Brugge]], [[Yper]], [[Gent]], [[Luuk]], [[Leuvn]], [[Mecheln]], [[Brussel]], [[Antwerpn]] en [[Utrecht]] welvoarend gekommn.
 
In [[1477]] zyn de [[Bourgondische ertoogn|Bourgondische bezittiengn]] in de Lêge Landn, de '''[[Bourgondische Nederlandn''']], deur 't uwelik van [[Maria van Bourgondië]] na 't [[Uus van Habsburg]] overgegoan. In de 16e eeuwe zyn de [[Zeventien Provinciën]] deur de [[Pragmatieke Sanctie]] van keizer [[Karel V]] lik een geheel vrygesteld gewist van under feodoale verplichtiengn. Achter dan de Zeventien Provinciën under ounofankelik èn verkloard van de [[Spoansche Habsburgers]], zyn de [[Zudelikke Nederlandn]] eroverd gewist ([[1581]]) deur [[Spanje]], 't es doamei da die zudelikke stoatn ook de [[Spoansche Nederlandn]] zyn genoemd.
 
In [[1713]], by de [[Vrede van Utrecht (1713)|Vrede van Utrecht]], es et dêel van de Spoansche Nederlandn da nog overbleef, overgedreegn gewist an [[Oostnryk]]. Da wos de periode van de [[Oostnryksche Nederlandn]].