Bourgondische Nederlandn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
+ cat.
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{Patrôon:Geschiedenisse van de Lege Landn}}
[[Image:Karte Haus Burgund Verwaltu.png|thumb|<center>De twi blokkn van et Bourgondisch Ryk ounder Karel de Stoutn. Vanboovn de Bourgondische Nederlandn, vanounder Bourgondië zelve.]]
Den tyd van de '''Bourgondische Nederlandn''' is de periode woarin dan de [[Bourgondische hertoogn]] van et [[Bourgondiërs#Hertoogn van Bourgondië van ’t huus Valois|Huus Valois]] de macht haan over e grôot stik van de [[Lêge Landn]]. Die periode begost in [[1384]] (dôod van [[Lodewyk van Male]]), en endigde in [[1482]] (dôod van [[Maria van Bourgondië]]).
 
==Begun==
Regel 29:
Maximiliaan, die in 1508 keizer van et [[Hillig Rôoms Ryk]] kwam, stichtte in 1512 de [[Bourgondische Kreits]], êen van de tien Kreitsn, woarin dat et Hillig Rôoms Ryk van 1500 ingedêeld was. de Kreits bestound uut de Habsburgsche Nederlandn en de Franche-Comté. In 1543 kost zyn klêenzeune [[Keizer Karel V]] de Bourgondische Kreits nog uutbreidn mè Gelre en Zutphen en begost de periode van de [[Zeventien Provinciën]].
 
Filips de SchôonSchôonn en zyn zeune Karel V mochtnhieldn den titel van hertog van de Bourgondische Nederlandn nog bluuvn droagnBourgondië.
 
[[Categorie:Geschiedenisse van de Lege Landn]]