Kinepolis: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sp
k sp
Regel 2:
 
==Heskiedenisse==
In 1970 zin [[Albert Bert]] en [[Rose Claeys-Vereecke]] begonn'n met een kliènenklêenen moa sjieken cinema in [[Oarelbeke]] met 2 zoalen. t' Vernieuwende was da ze alles kosten bedienen met eine operateur. Ze probeerden denzelfden truck in het Ringshopping in Kuurne. Moa gien ein van die zoalen wierd echt rendoabel et werd gestopt achter 'n poar joaren.
<br>In een twiède fase ein ze toon drie complexen heopend in [[Vloandern]]: de Trioscoop in Hasselt in '72 met 3 (loater 7 zoaln) , iènêen in [[Kortrik]], de pentascoop me 5 zoalen in '75 en iènêen in [[Gent]], de Decascoop (mè 10 zoaln) in '81. Z'oan veel vernieuwende ideeën, vooral deur hrôotere cinemacomplexen te willn bouwen die an skerpe kwaliteitseisn moestn voldoen. Een ièste vôorbeeld wos de Kinepolis in [[Brussel]], met 25 zoalen, een fenomenoal aantal in 1988.
In 2006 ging'n de twjee familie uut elkoar: de familie Claeys verkocht ol eur andêel'n an externe investeerders.
 
Regel 20:
 
==Anbod==
De films die deur Kinepolis getôond wordn zin biekan ollemoale (Amerikoanse) blockbusters. Ze probeern oek e bètje de cinefiel an te spreken mè klèndere filmptjes. Dat aanbod noemn ze "Cinémanie", moa 't bluft vriè beperkt. <br> Kinepolis eit wok een bitje de noame da ze de markt tevele domineren en doardeure klièndereklêendere onafhankelike cinemazoalen (en doarmee de alternatievere film) het leevn moeilik moaken.
 
==Externe koppelienge==