Richard I van Normandië: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LaaknorBot (discuusjeblad | bydroagn)
Xqbot (discuusjeblad | bydroagn)
k Robot Anders: is:Ríkharður 1. af Normandí; cosmetische veranderingen
Regel 20:
Richard zou doa gebleevn zyn van 943 tout 945. Je kost uuteindelik vluchtn mè d’hulpe van Osmond de Conteville, Bernard van Senlis (e moat van [[Rollo]] en vazal van Hugo de Grôotn), Ivo de Bellèsme en Bernard den Deen.
 
In 947 kost ‘n Normandië were verovern mè d’hulpe van de [[Vikings]] en de Normandiërs, die Herluin van Montreuil vermôord hen in 945, omdan z’hem ounrechtstreeks verantwoordelik steldn vo de môord ip Richards voader Willem Langzweird.
 
== Vrouwn en jounges ==
In 960 is Richard getrouwd met Emma, dochter van [[Hugo de Grôotn]] en zuster van [[Hugo Capet]]. Met heur haad ’n gin jounges. Wel mè Gunnor, e Deensche woamee dat ‘n ''more danico'' (de Deensche polygoame maniere) getrouwd was. Loater zyn z’ip de christelikke maniere (more christiano) getrouwd, vo 't meugelik te moakn dat hunder zeune Robert den Deen aartsbisschop kwam.
 
Hunder jounges :
* [[Richard II van Normandië]], zyn ipvolger
* Robert den Deen, groaf van Evreux en aartsbisschop van Rouen
* Mauger, groaf van Corbeil
* [[Emma van Normandië]] is getrouwd gewist mè twê keuniengn van [[Iengeland]]: êest met Ethelred II en achter zyn dôod met de Vikingkeunienk Knut II van Denemarkn, die ook keunienk van Iengeland was
* Havise, getrouwd mè Godfried I van Bretagne
* Mathilde, getrouwd met Odo II van Blois
Richard haad ook verschillige ''more danico'' concubines (''frilla''), woamee dat ’n veel ounwettige jounges haad, w.o. Godfried van Brionne en Willem I van Eu.
 
Regel 47:
[[fr:Richard Ier de Normandie]]
[[he:רישאר הראשון, דוכס נורמנדי]]
[[is:Ríkharður I1. af Normandí]]
[[it:Riccardo I di Normandia]]
[[nl:Richard I van Normandië]]