Roularta: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
k sv
Regel 1:
'''Roularta''', of vollut gezei de ''Roularta Media Group'' es een bedrif dat actief es in de Media, vôorol in weekbload'n, [[Gazette|gazett'n]] en [[TV]]. Het bedrif es gevestigd in [[Roeseloare]], moar eit ôok ofdjeeliengnofdêeliengn in [[Zellik]] en [[Brussel]]. Doarnoast zin ze ôok nog actief in [[Vrankrik]], [[Olland]], [[Duutsland]], [[Nôorweegn]] en [[Slovenje]].
 
==Geschiedenisse==
In 1954 begoste Willy De Nolf een kljeeneklêene utgeverie-drukkerie in 't centrum va Roeseloare, da twjeetwêe platselikke weekbload'n utbrocht: De Roeseloarse Weekbode en Advertentie. Deur uitbreidinge over de hjeelehêele regio wos in 1960 Roularta utgegroeid tot de grôotste utgever va midd'n [[West-VloanderenVloandern]]. De groep weirdt verder utgebreid, jeestêest in West-Vloandern, en ton de reste van [[Vloandern]] en leidde in 1969 tot een iploage van mjeermêer dan 1 miljoen exemploaren.
 
In 1971 kwaamn ze me een nieuw product: kwaliteitsmagazines, 't best bekend es de Knack, moar andere producten woarn ôok van udder: Trends en Sport Magazine. In 1972 nam Rik de Nolf, zeune van, de leidinge over. Vanaf ton zett'n ze udder jeesteêeste stapp'n in de [[Woaln]]. Een aantol bekende noamn zin: Tendances, Le Vif /L'Express. Ondertussn koomn der ôok een aantal gespecialiseerde bloadebloaden, vôorbeel Nest, een lifestyle magazine start in 2002.
 
Roularta oat ôok plann'n om in de audiovisuele weireld te goan: in 1987 stond'n ze mee an de wiege va [[VTM]], de jeesteêeste commercieln omroep in Vloandern. Tot ip vandoage ein ze 50% van de andjeelnandêeln in VMM (et moederbedrif va VTM). Ze zin ôok betrokk'n bie [[Kanaal Z]], en de radio-zender [[Q-Music]].
 
==Product'n==
Een kljeeneklêene greep ut et anbod:
* Knack/Weekend Knack/Focus Knack: drie magazines voe de pries van êen
* Trends: voe de beleggers