Instituut Mariawende - Blydhove: verschil tussen versies

1.713 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
{{wiu}}
Ett '''Instituut Mariawende - Blydhove''' es e middelboare schole met twêe vestuging'n: Mariawende in de Boogschuttersloane up [[Sint-Kruus]] en Blydhove in de Generaal Lemanloane in[[Assebroek]]. Je kanter de volledige cyclus TSO en BSO volgen.
 
'''TSO'''
*4e groad: (=7e joar): kantoar; Thuus- en bejoardenzorg; Kienderzorg
 
 
==Geschiedenisse==
 
 
Instituut Mariawende-Blydhove es up den 1e september 1998 gestart achter n fuusje van Blydhove en Mariawende.
 
Historie Blydhove
 
Blydhove es gesticht in t begun van de joaren 50 en wos een beroepsschole vo kienderverzorgsters. De uprichtinge van de schole gebeurde met de hulpe van de sosjeteit van Maria, n orde met vele andacht vo de kienderzorg.
Up dezelfste groend van de schole wierd ook n kienderkribbe gebouwd, zodoanig da de lêerling'n zovele meugelijk praktiekervoaringe kosten updoen.
 
In de joaren 80 startten d'er nieuwe ofdêeling'n gelik de technische afdêelinge Verpleegaspiranten. D'er wierd mêer andacht bestid an de bejoardenzorg. In ol de ofdêeling'n wierd gekeek'n vo de lêerling'n veel kanse te geven vo 't gêene da ze in de theorie lêerden, ook in de praktiek toe te pass'n.
 
Historie Mariawende
 
In 1959 was 't een andre orde van zusters, noamelik de Zusters van Maria van Pittem, die Mariawende als handelsschole vo meiskes oprichtte.
 
In 81 en 82 kwoamen de studierichting'n Techniek-wetenschapp'n en Sociaal-technische d'erbie. In 83 wos 't begin van t V.S.O. ('Vernieuwd Secundair Onderwijs') en azo begost in Mariawende het gemiengd oenderwijs.
 
De schole wierd ook veel te klène en d'er wierd n nieuwe vleugel biegebouwd. In 86 kwam de ofdelinge Kleding vanup St.-Jozef noar de vestiginge te [[Sint-Kruus]].
 
==Lêerlingenbegeleidinge==
 
Lêerliengenbegeleidinge es entwa dat in Mariawende-Blydhove hêel vele andacht kriegt en da deur de oeders hêel sterk g'apprecièrd wordt.
D'er es individuele leerlingenbegeleidinge, er is begeleidinge van t [[CLB]], er ligt veel nadruk up "Lêern lêern", lêerling'n me [[dyslexie]] word'n goêd upgevang'n.
 
 
930

bewerkingen