Jean-Marie Dedecker: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
→‎Polletieker: links wat meer uit elkaar gehaald.
Regel 7:
== Polletieker ==
Na zien periode as judocoach is 'm in de polletiek gestapt, mêer bepoald bie de [[VLD]]. Deur zien recht-voe-de-roap mentaliteit et 'm dikwels gebotst met de partietop, moar angezien dat ie nen stemmentrekker is, dorsten ze 'em nie tevele in de weg legg'n toet achter de [[Gemêenteroadsverkiezing'n 2006|geminteroadsverkiezieng'n va 2006]].
Z'n ôofdprobleem met de [[VLD]] was dat 'm voend dat die partie tevele noa links gienk, woardeure da ze veel stemm'n verloor'n an't [[Vlaams Belang]]. Ander'n zeid'n dat je tevele meedoet met de extreem-rechtsche, en ze doardeure tevele in de koarte speelt. In [[Ostende]] stoend 'm tegenover [[Johan Vande Lanotte]] van de [[SP.a|sos]] [[Johan Vande Lanottesossen]]. Je kost de mêerderheid ni breek'n.
Achter de verkiezingn et de partie besloten, op vrage va Bart Tommelein in Ostende, voe Dedecker uut de VLD te smiet'n. Up 29 november 2006 koendigde em af dat em overstapte no de [[N-VA]]. <br><br>
Jean-Marie Dedecker is ôok en polletieker van stunts: in 2002 smokkelde em en journalist toe bie [[Marc Dutroux]]. In 2004 hoalden 'm 38% van de [[VLD]] stemm'n in en verkiezienge voe VLD-vôorzitter. Een oenverwachs ôoge score, gelet up het verzet van de partietop tegen zien kandidateure.
 
* 1999 - 2004 Senoator
* 2004 - nu VolksvertegenwôordiherVolksvertegenwôordiger
* 2001 - nu Geminteroadslid [[Ostende]]