Charliermuseum: verschil tussen versies

41 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
+ zantje
k (robot Erbij: nl:Charliermuseum)
(+ zantje)
[[ofbeeldienge:Charlier Museum, entrance.jpg|thumb|<center>Charliermuseum]]
’t '''Charliermuseum''' in [[Brussel]] was ôorsprounkelik de weunste van de ryke Brusselse commersant en [[mecenas]] Henri Van Cutsem. In [[1890]] liet ’n z’n hêrenuus verbouwen deur de joungn architect [[Victor Horta]] vo zyn kunstverzoamelienge te kunn tentôonstelln. By z’n dôod in [[1904]] erft de beeldhouwer [[Guillaume Charlier]] ‘t uus. In [[1925]] legateert Charlier ‘t hêrenuus en z’n verzoamelienge an de gemêente [[Sint-Joost-ten-Node]] met den ipdracht van d’r een oopnboar museum van te moakn. De plechtige openienge van ’t museum was ip 21 oktober [[1928]].
 
De Belgische schilderkunst van ’t ende van de 19e êeuw wordt d’r in beeld gebrocht.
't '''Charliermuseum''' in [[Brussel]] was ôorsprounkelik de weunste van de ryke Brusselsche commercant en mecenas Henri Van Cutsem. In [[1890]] liet 'n z'n hêernhuus verbouwn deur de joungn architect [[Victor Horta]] vo zyn kunstverzoamelienge te kunn exposeern.
De salongs zyn uutgerust me meubels en kunstversierienge in Louis XV-, LouisXVI- en Empirestyl en wandtapytn uut [[Brussel]], [[Oudenoarde]] en ’t Fransche [[Aubusson]].
 
By z'n dôod in [[1904]] het den beeldhouwer [[Guillaume Charlier]] 't huus g'erfd. In [[1925]] he' Charlier 't huus met de verzoamelienge gelegateerd an de gemêente [[Sint-Joost-ten-Node]] met den ipdracht van der een oopnboar museum van te moakn. D' openienge van 't museum was den 21stn oktober [[1928]].
 
De Belgische schilderkunst van ’t't ende van de 19e êeuw wordt d’rer in beeld gebrocht.
De salongs zyn uutgerust me meubels en kunstversierienge in Louis XV-, LouisXVI- en Empirestyl en wandtapytn uut [[Brussel]], [[Oudenoarde]] en ’t't Fransche [[Aubusson]].
==Externe koppelienge==
*[http://www.charliermuseum.be/nl Officiële site Charliermuseum]
{{commonscommonscat|Category:Charlier Museum}}
[[Categorie:Museum in België]]
 
24.026

bewerkingen