Camille Looten: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
TXiKiBoT (discuusjeblad | bydroagn)
k robot Erbij: ca:Camille Looten
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Camille Looten''' ([[Nôordpene]], [[16 oktober]] [[1855]] - [[Rysel]], [[27 november]] [[1941]]) was eene Frans-Vlamsche paster en promotorbeschermer van de Vlamsche cultuur in [[Frans-Vloandern]].
==Leevn en werk==
Looten begost zyn studies in Nôordpene in Frans-Vloandern, ginggieng ton noa ’t't kleen seminarie van [[Koameryk]] (Cambrai) en loater noa de Katholieke Universiteit in Rysel. In 1880 is't ie paster gewyd in Koameryk. Je promoveerde in 1889 met e proefschrift over [[Joost van den Vondel]] an de Sorbonne in [[Parys]].
 
Je gaf werk uut van [[Michiel de Swaen]] en je publiceerde veelvele volknkundige en istorischehistorische artikels over Frans-Vloandern.
In 1880 ist’n paster gewyd in Koameryk.
 
Dat de Nederlandsche toale an de Katholieke Universiteit van Rysel koste gevolgd wordn in 1907, was surtout an den inzet van Looten te dankn. Je was oogleroarehoogleroare IngelscheIengelsche toale en letterkunde an dien universiteit van 1890- toet 1941.
Je promoveerde in 1889 met een proefschrift over [[Joost van den Vondel]] an de Sorbonne in [[Parys]].
 
Vanof 1900 tout 1941 wastwas't ’nie voorzitter van ’t't ''Comité Flamand de France''. Je makte vele geleerdn en toalkundign in [[Vloandern]] en [[OllandHolland]] gevoelig vo de positieposiesje van ‘t't [[Nederlands]] in Noord-Frankryk. Vanwege zyn verdienstn ist’nis't ie in 1927 ipgenoomn als buutnlands lid in de “Maatschappij"Maatschappij der Nederlandse Letterkunde in Leiden”Leiden" en in 1930 volgde zyn benoemingebenoemienge als erelid van de “Koninklijke"Koninklijke Vlaamse Academie”Academie".
Je gaf werk uut van [[Michiel de Swaen]] en publiceerde veel volknkundige en istorische artikels over Frans-Vloandern.
 
Je was styf gehecht an de Vlamsche[[Vlams]]che toale en j’ej' he vele geleednofgezien oundervan de minachtingeminachtienge vo die't toaleVlams en ded' invoeringeinvoerienge van ’t't [[Frans]] als enigeenigste ounderwystoale in Frans-Vloandern. J’etJ' altydhet assan de rechtn van ’t't [[Frans-Vlams|Vlaemsch]] verdedigd. In 1935 et’nhet ie de "légion d’honneurd'honneur", een importente Fransche ounderscheidingeounderscheidienge, gerefuseerd.
Dat de Nederlandsche toale an de Katholieke Universiteit van Rysel koste gevolgd wordn in 1907 was surtout an den inzet van Looten te dankn. Je was oogleroare Ingelsche toale en letterkunde an dien universiteit van 1890-1941.
{{DEFAULTSORT:Looten, Camille}}
 
[[Categorie:Frans-Vlamsche schryver|Looten, Camillegêestelikke]]
Vanof 1900 tout 1941 wast ’n voorzitter van ’t Comité Flamand de France. Je makte vele geleerdn en toalkundign in [[Vloandern]] en [[Olland]] gevoelig vo de positie van ‘t Nederlands in Noord-Frankryk. Vanwege zyn verdienstn ist’n in 1927 ipgenoomn als buutnlands lid in de “Maatschappij der Nederlandse Letterkunde in Leiden” en in 1930 volgde zyn benoeminge als erelid van de “Koninklijke Vlaamse Academie”.
[[Categorie:Fransche gêestelikke]]
 
[[Categorie:Frans-Vlamsche schryver]]
Je was styf gehecht an de Vlamsche toale en j’e vele geleedn ounder de minachtinge vo die toale en de invoeringe van ’t Frans als enige ounderwystoale in Frans-Vloandern. J’et altyd de rechtn van ’t [[Frans-Vlams|Vlaemsch]] verdedigd. In 1935 et’n de "légion d’honneur", een importente Fransche ounderscheidinge, gerefuseerd.
 
[[Categorie:Gêestelikke|Looten, Camille]]
[[Categorie:Frans-Vlamsche schryver|Looten, Camille]]
 
[[ca:Camille Looten]]