Jean-Marie Dedecker: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k wikisyntax in 't West-Vlams
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
Na zien periode as judocoach is 'm in de polletiek gestapt, mêer bepoald bie de [[VLD]]. Deur zien recht-voe-de-roap mentaliteit et 'm dikwels gebotst met de partietop, moar angezien dat ie nen stemmentrekker is, dorsten ze 'em nie tevele in de weg legg'n toet achter de [[Gemêenteroadsverkiezingn 2006|geminteroadsverkiezieng'n va 2006]].
Z'n ôofdprobleem met de [[VLD]] was dat 'm voend dat die partie tevele noa links gienk, woardeure da ze veel stemm'n verloor'n an't [[Vlaams Belang|Vlams Belang]]. Ander'n zeid'n dat je tevele meedoet met de extreem-rechtsche, en ze doardeure tevele in de koarte speelt. In [[Ostende]] stoend 'm tegenover [[Johan Vande Lanotte]] van de [[SP.a|sossen]]. Je kost de mêerderheid ni breek'n.
Achter de verkiezieng'n et de partie besloot'n, up vrage va Bart Tommelein in Ostende, voe Dedecker uut de VLD te smiet'n. Up [[29 november]] 2006 koendigde em af dat em overstapte no de [[N-VA]]. De volgende dag al zei de [[CD&V]] da ze 't kartel met de N-VA ni mè zaag'n zitt'n. Ip [[9 december]] koos de N-VA voo 't Kartel, woarip da Jean-Marie Dedecker de partie nôodgedwongn verliet.<br><br>
Jean-Marie Dedecker is ôok en polletieker van stunts: in 2002 smokkelde em en journalist toe bie [[Marc Dutroux]]. In 2004 hoalden 'm 38% van de [[VLD]] stemm'n in en verkiezienge voe VLD-vôorzitter. Een oenverwachs ôoge score, gelet up het verzet van de partietop tegen zien kandidateure.