Rockoxuus: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Eign foute verbeterd
cat
Regel 10:
De binnenhof is een evocoatie van de vroeg zeventiend-eeuwse stadstuun die Rockox nor olle waarschynlikheid aad. Je bestelde plantn, heesters en boomptjies in Aix-en-Provence, by de botanicus en humanist Nicolas Claude Fabri de Peiresc (1580-1637). De zendienge is gedocumenteerd via begeleidnde briêfwisselienge die bewoard bleef. Een poar van die plantn gelik [[olyve|olyfboomn]], oleanders, styraxn, een fluweelbôom en veel andere zyn nu wêer in dien hof te zien. Bist de lente zyn der tulpn te zien en in de zoamer versiern lelies den hof.
 
Den hof evoluerde toet e platse wo weetnschap, kunst en filosofie mekoar voendn. Rockox ad een ôop 'tuintraktaten'tuuntraktoatn en filosofische werkn van Justus Lipsius, wien da'tje persôonlik kende. Oak Abraham Ortelius, Christoffel Plantijn en Jan Moretus b'oordenmaktn toetdêel uut van zyn kennissekrieng. Peter Paul Rubens noemdenoemdege ge'em zyn ''"vriendt ende patroon’’patroon".
 
De vier deurn van den hof zyn beschilderd dur leerliengn van d'Artesis Hogeschoole in Antwerpn, trompe-l'oeils die van in den tyd van de zeventiende-eeuwse stadshoven, vorol voe de'illusije ip te roepn van een grôotn hof en 't perspectief te versterkn.
 
De vier deurn van den hof zyn beschilderd dur leerliengn van d'Artesis Hogeschoole in Antwerpn, trompe-l'oeils die van in den tyd van de zeventiende-eeuwse stadshovenstadshoovn, vorol voe ded'illusijeillusie ip te roepn van een grôotn hof en 't perspectief te versterkn.
== Externe link ==
*[http://www.rockoxhuis.be/ Het Rockoxhuis]
 
{{Commonscat|Rockox House, Antwerp}}
[[Categorie:Bouwwerk in Antwerpen (stad)Antwerpn]]
[[Categorie:Museum in Antwerpen (stad)België]]
 
[[nl:Rockoxhuis]]