Spa-Francorchamps: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
ofbeeldiengn, commonscat
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
't Is een van de meest favoriete circuits onder kenners omda 't e rap parcours is me vele niveauverschil en rappe bochtn.
 
===== Wyzigingn antan 't circuit =====
Spa-Francorchamps es nu 7,004 km lang, mo dat is nog mo vanaf [[2007]]. In d'eerste joarn va Spa-Francorchamps wos er 15 km circuit, waarvanwoarvan dat er een ende straatcircuitstroatcircuit wos. Vanaf 1947 woarn der 21 bochtn over 14,1 km. Vele coureurs vondn datda 't e gevoarlijkgevoarlik circuit wos en doarom en ze der de meest problematische bochtn utgesneedn vo de veiligheid. Teegn [[1979]] wos er nog 6,947 km parcours over, me 17 bochtn. Eigenlyk is er tussn de bochtn Les Combes en Stavelot een shortcut gemakt, met de nieuwe bochtn Bruxelles, Double Gauche, Fagnes en Paul-Frère, die tope de tweede sector vormn. In [[1981]] en ze were wyzigingn angebrocht deur de 3e sector van deze ki opnieuw veiliger te moakn. 6,968 km lang werd het circuit, mo me 19 bochtn.
Butn in 1994, toen dat er verandering wos bie de latste bocht, en ze die formatie tot [[2003]] gebrukt. Utendelyk is de latste bocht veranderd in e moeilykern chicane, die simpelweg Chicane werd genoemd, ofwel Bus Stop Chicane, waardeur het parcours in 2004 8 meter langer is gekomn. Vanaf [[2007]] is er nietn mi veranderd en zin ze dus bie e circuit gebleevn van 7,004 km, met 20 bochtn. De verplatsing van La Source, de eerste, en van de Chicane, de latste bocht, zorgde vo meer plekke vo de pitlane en e langer recht stik met de start-finishlijn. Naarmate je verder in de tyd goat, zyn der iedere kêer meer maatreegeln genoomn vo de veiligheid: veranderienge van de chicane, tragere bochtn, mo vooral grote utloopstrookn in asfalt, wor dat er soms nogal gretig gebruk van gemakt wordt.