Roularta: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
+ cat
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
[[Ofbeeldienge:Roeselare-Roularta.jpg|thumb|<center>Roularta in [[Roeseloare]]]]
'''Roularta''', of vuluut gezeid de ''Roularta Media Group'' es een bedryf dat actief es in de Media, vôorol in weekbloadn, [[Gazette|gazettn]] en [[TV]]. Het bedryf es gevestigd in [[Roeseloare]], moar eit ôok ofdêliengn in [[Zellik]] en [[Brussel]]. Doarnoast zyn ze ôok nog actief in [[Vrankryk]], [[Olland]], [[Duutsland]], [[Nôorweegn]] en [[SlovenjeSlovenië]].
 
==Geschiedenisse==
In 1954 begoste Willy De Nolf een klêne uutgeverie-drukkerie in 't centrum va Roeseloare, da twêe platselikke weekbloadn uutbrocht: De Roeseloarse Weekbode en Advertentie. Deur uutbreidinge over de hêle regio wos in 1960 Roularta uutgegroeid tot de grôotste uutgever va middn [[West-Vloandern]]. De groep weirdt verder uutgebreid, êest in West-Vloandern, en ton de reste van [[Vloandern]] en leidde in 1969 tot een iploage van mêer dan 1 miljoen exemploaren.
 
In 1971 kwaamn ze me een nieuw product: kwaliteitsmagazines, 't best bekend es de Knack, moar andere producten woarn ôok van udder: [[Trends]] en Sport Magazine. In 1972 nam Rik de Nolf, zeune van, de leidinge over. Vanaf ton zettn ze udder êeste stappn in de [[Woaln]]. Een aantol bekende noamn zyn: Trends-Tendances, Le Vif /L'Express. Ondertussn koomn der ôok een aantal gespecialiseerde bloaden, vôorbeelvôorbeeld Nest, een lifestyle magazine start in 2002.
 
Roularta oat ôok plann om in de audiovisuele weireld te goan: in 1987 stoundn ze mee an de wiege va [[VTM]], de êeste commercieln omroep in Vloandern. Tot ip vandoage ein ze 50% van de andêeln in VMM (et moederbedryf va VTM). Ze zyn ôok betrokkn by [[Kanaal Z]], en de radiozender [[Q-Music]].
 
==Productn==
Een klêne greep uut et anbod:
* Knack/Weekend Knack/Focus Knack: drie magazines voe de prys van êen
* [[Trends]]: voe de beleggers
* Royals: olles over 't keuningsuus
* Bizz: olles da je moe weetn voe goe zoakns te kunn doen